2013-06-27
SCONES, tid: 20-30 minuter, 4 kakor
vetemjöl - 8 dl
salt - ½ tsk
(socker) - 1 tsk
bakpulver - 4 tsk
margarin eller smör - 100 g
mjölk eller filmjölk - 4 dl
- Blanda de torra ingredienserna i en skål. Finfördela matfettet med fingertopparna eller en bordskniv i mjölblandningen till en gryning massa. Tillsätt mjölken eller filmjölken och blanda snabbt ihop degen. Arbetar man den för mycket blir brödet segt.
- Dela degen i 4 delar. Klappa eller platta ut varje del till en rund kaka, ca 15 cm i diameter. Lägg kakorna på baklåtspapper eller smorda plåtar. Skåra varje kaka med mjölad bordskniv i 4 delar. Nagga eventuellt med gaffel.
- Grädda bröden i mitten av ugnen i 250C ca 12 min. Bryt isär bröden när de svalnat något.
Kommentarer
Trackback